borcimke

Címkék: alkohol baromság

2008.01.06. 00:48

aszongya: "Tokaj-hegyalja híres hegyoldalain termett, a hárslevelűre jellemző elegáns (??) savakkal rendelkező, -most jön a kedvencem!- a pincemesterek által "magát itató", kellemes, harmónikus borunkat rejti ez a palack." - basszus, pedig azt hittem, az van benne, ami rá van írva..
de a legjobb az azért mégis a 'magát itató'. hm. ezt azért újra át fogom gondolni.
ja és van itt valaki vegyész (esetleg borász, bár az elég sportszerűtlen lenne)? milyen az elegáns sav? ezek szerint a sósav a prosztó-sav?
najó. hagyjuk:-)

A bejegyzés trackback címe:

https://brillo.blog.hu/api/trackback/id/tr2286517

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2008.01.07. 19:28:06

nem tudom pontosan, de ez egy létező kifejezés, az angolszász terminológia is használja.

brillo · http://brillo.blog.hu 2008.01.07. 19:42:57

de attól még idiótán hangzik:-) főleg, miután _elfogyott_, amit "a palack rejt"..:-)

vidéki men · http://sokallok.blog.hu 2008.05.13. 20:12:54

elegáns -> nem mar, nem *savas*, csak kicsit savanykás ízek, amik kellemesek. Igen a sósav prosztó, de pl a tejsav annyira nem. Az még köszön is ahogy becsusszan a szádba. A borászat az ilyen sznob dolog, de hát ízekről meg illatokról beszélni olyan kicsit, mint építészetről táncolni.

brillo · http://brillo.blog.hu 2008.05.15. 00:03:23

:-) nem feltétlenül tartom a borászatot sznob dolognak, mármint biztos van, aki érzi is azt, amiről beszél (én nem tartozom közéjük:-))..
de ez az 'építészetről táncolni' ez jó, ez tetszik:-)
süti beállítások módosítása